All sponsring och alla gåvor Värmevärden ger utgår från devisen Hållbarhet i handling – inte ord. Istället för att strössla med reklamprylar till våra kunder, skänker vi pengar till välgörenhet och sponsrar lokala evenemang på våra verksamhetsorter.

Vi strävar efter att leva som vi lär och vara hållbara i allt vi gör. Ett av våra bidrag till att minska konsumtionen är att vi sedan 2013 låter bli att ge ut onödiga give-a-ways som ändå bara hamnar i någon byrålåda. Istället skänker vi pengar till välgörenhet. De senaste åren har denna gåva utökats ytterligare då vi även gett hundra kronor per anmäld deltagare på våra höstmöten. De stående ovationerna vittnade om att kunderna uppskattar initiativet.

Hittills har pengarna gått till:

2021 Barncancerfonden

2020 WaterAid

2019 Barncancerfonden och WaterAid

2018 Operation Smile

2017 Rädda Barnen och Musikhjälpen

2016 Världens Barn

2015 Barncancerfonden

2014 Unicefs katastrofarbete

2013 Min stora dag

Sponsring – ett sätt att ge tillbaka

Som ett tack för förtroendet att få leverera fjärrvärme vill vi gärna ge tillbaka till lokalsamhällena där vi verkar. Vår sponsring skall öka möjligheten för barn och ungdomar på våra verksamhetsorter att få uppleva en rikare fritid.  Vi stödjer därför olika lokala evenemang inom idrott och kultur som riktar sig till barn och unga. 

Exempel på vad Värmevärden sponsrar:

Grums IK FK (fotboll), ”Värmevärden cup”. För elvaåriga pojkar och flickor.

Julle United, (Cheer Pom) en framgångsrik dansförening i Hudiksvall. 

Avesta OK (orientering) Knatteloppet för barn upp till nio år.

Torsby Löparklubb, Mârtensjoggen. Lopp där ¼- av startavgiften gick till Suicide zero under 2019.