Den 9 november livesände vi en föreläsning med Sofia Meurk från Omreda, som hjälper fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att renovera långsiktigt och stärka sitt varumärke. Se föreläsningen i efterhand här!

Sofia Meurk driver företaget Omreda med kunder som Riksbyggen, Uppsalahem och Familjebostäder i Göteborg. Hon har lång erfarenhet av att agera länken mellan byggprojektledare vid stora fastighetsrenoveringar och kulturvård. Hon ger konkreta exempel på hur du kan tänka vid renovering för att vara både hållbar och ekonomisk.

Sofia berättar om hur du genom varsam och genomtänkt renovering kan spara både pengar och miljön – samtidigt som du höjer värdet på fastigheten.

Föreläsningen kan även ses i efterhand på vår YouTube-kanal.

Renoveringsguider

Här länkar vi till de renoveringsguider som Sofia berättar om i sitt föredrag, och som hon är medförfattare till. Fler guider till olika delar av renoveringsprocessen finner du på Informationscentrum för hållbart byggande.

Renoveringsguide för BRF
Renoveringsguide för hyreshus
Renoveringsguide för småhus
Kök i hyresfastighet före och efter renovering – med originalköket bevarat. Foto: Sofia Meurk/Omreda.

För varje person som såg sändningen live skänkte vi 50 kr till Unicef och deras arbete för att rädda barns liv med rent vatten.