I september 2020 drar vi igång bygget av vår nya fjärrvärmeanläggning i Säffle. Här kan du följa projektet och se hur byggnaderna växer fram i realtid. Det nya värmeverket kommer att tas i drift vid årsskiftet 2021/2022.

Markarbeten pågår

Under den första månaden pågår markarbeten och pålning. Ungefär 150 pålar ska ner i backen så vi kommer att väsnas till en början. Arbetet pågår mellan 06.30-16.00 måndag till torsdag. Vi kommer att uppdatera löpande om hur många pålar som vi har kvar. Efter det börjar det roliga – då ska vi bygga den nya panncentralen.

Nytt landmärke för Säffle

Efter nyår drar nästa fas igång, för då ska den stora ackumulatortanken på 2600 m3 byggas. Hela 50 meter hög på högsta punkten kommer den att bli när den når sin fulla höjd till våren. Eftersom byggnaden kommer att synas väl där den ligger längs med väg E45 så har arkitekturen varit en viktig del i projektet. Den slutgiltiga versionen har stora glasfönster mot vägen och byggnaden kommer att få en ljussättning som blir effektfull i mörker.

Information enligt Dataskyddsförordningen

Här kan du läsa mer information gällande fotografering av bygget av Säffle Fjärrvärmes nya anläggning enligt Dataskyddsförordningen.