Värmevärden/Adven är en ny energikoncern vars gemensamma resa för att bli en ledande aktör inom hållbara energilösningar påbörjades 2020. Med 520 medarbetare och 50 års erfarenhet levererar vi fjärrvärme, geoenergi och industrilösningar genom 350 anläggningar i Norden och Baltikum. 

Värmevärden/Adven är nu i en fas där projektportföljen växer och söker därför efter fler seniora tekniska projektledare till vår organisation.

Din framtida roll:

Som projektledare vid enheten Anläggningsutveckling och projektledning kommer du att driva anläggningsprojekt som ingår i energileveransaffärer till industrikunder och anläggningsutvecklingsprojekt där befintlig fjärrvärmeproduktion ersätts, eller byggs om, ur ett långsiktigt perspektiv. Du har ett övergripande ansvar för att tillsammans med kollegor i gruppen se till att Värmevärdens anläggningar är anpassade för en framtida omvärld. Detta genom att driva anläggningsprojekt fram till överlämning av färdig anläggning till drift- och underhållsorganisation.

Du som projektledare är också delaktig i utveckling av arbetsmetoder, systemstöd och modeller kopplade till projektledning i Värmevärdens projektgrupp, vilken har för avsikt att vara förebilder för branschen.
Rollen innebär ett nära samarbete med kollegor, övriga enheter på företaget, konsulter och leverantörer.

Arbetsuppgifterna i korthet:

• Projektleda energianläggningsprojekt.
• Leda, samt genomföra, förstudier, planering och upphandlingar av nya större projekt – främst för ny- och ombyggnation av fastbränslepannor.
• Upphandla konsulthjälp och entreprenader i de roller Värmevärden inte kan bemanna med egna resurser/kompetens.
• Leda konsulters, medarbetares och leverantörers arbete i faserna förstudie, planering, upphandling, genomförande och avslut.

Din profil:

Vi tror att du är civilingenjör, gärna med energi/projektinriktning, eller har en motsvarande erfarenhet. Du har goda kunskaper om hur värmeproduktion fungerar och har jobbat minst 3 år som projektledare/delprojektledare i energirelaterade projekt. Minst 10-års erfarenhet av projektarbete och delaktighet i projektfaser så som förstudie, planering, upphandling, genomförande och avslut.

Som person är du ansvarsfull, självgående, analytisk och har förmågan att driva och entusiasmera kollegor och leverantörer. Du vet att god struktur är a och o för ett lyckat projektarbete. Du är kommunikativ med förmåga att förankra och skapa förståelse och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är affärsmässig i upphandlingar och under projektgenomförande.

Du uttrycker dig flytande i det svenska- och engelska språket, såväl i tal- som i skrift. Du har B-körkort.

Vi erbjuder dig:

Du kommer att arbeta i ett företag med stark miljöprofil och framåtanda och får vara med och styra riktningen för branschen. Värmevärden ägs av en infrastrukturfond vilket ger en trygghet och långsiktighet i ägandet.

På Värmevärden/Adven råder en varm och familjär stämning. Vi är stolta över att vi vågar tänka nytt och utveckla sättet att ta hand om kunder, hur vi producerar fjärrvärme, medarbetarens arbetssätt och hur vi bygger vidare på befintlig affär. Du kommer att spela en viktig roll i Värmevärden/Advens utvecklingsarbete!

Sök tjänsten

Om du tror att du är Värmevärden/Advens nästa medarbetare, ansök redan idag! Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.

För frågor kring tjänsten, kontakta Fredrik Zetterlund: fredrik.zetterlund@varmevarden.se, tel. 070-687 1020.”

Vi ser fram emot din ansökan!