Har du tidigare arbetat med projektledning och trivs i en roll med stort ansvar? Nu söker vi dig som har förmågan att driva och motivera, samt ser att struktur är grunden för ett lyckat projektarbete. Som projektledare kommer du att arbeta vid enheten för Anläggningsutveckling och projektledning.

Om tjänsten

Som projektledare vid enheten Anläggningsutveckling och projektledning kommer du att driva anläggningsprojekt som ingår i energileveransaffärer till industrikunder och anläggningsutvecklingsprojekt där befintlig fjärrvärmeproduktion ersätts, eller byggs om, ur ett långsiktigt perspektiv. Du har ett övergripande ansvar för att tillsammans med kollegor i gruppen se till att Värmevärdens anläggningar är anpassade för en framtida omvärld. Detta genom att driva anläggningsprojekt fram till överlämning av färdig anläggning till drift- och underhållsorganisation. 

Du som projektledare är också delaktig i utveckling och förbättring av arbetsmetoder, systemstöd och modeller kopplade till projektledning i Värmevärdens projektgrupp, vilken har för avsikt att vara förebilder för branschen.

Rollen innebär ett nära samarbete med kollegor, övriga enheter på företaget, konsulter och leverantörer.

Arbetsuppgifterna i korthet:

• Projektleda energianläggningsprojekt.
• Leda, samt genomföra, planering och upphandlingar av nya större projekt – främst för ny- och ombyggnation av fastbränslepannor.
• Upphandla konsulthjälp och entreprenader i de roller Värmevärden inte kan bemanna med egna resurser/kompetens.
• Leda konsulters, medarbetares och leverantörers arbete i faserna planering, upphandling, genomförande och avslut.

Vem är du?

Vi tror att du är civilingenjör, gärna med energi/projektinriktning eller har en motsvarande erfarenhet. Du har goda kunskaper om hur värmeproduktion fungerar och har jobbat minst 3 år som projektledare/delprojektledare i energirelaterade projekt. Du har minst 10-års erfarenhet av projektarbete och delaktighet i projektfaser så som planering, upphandling, genomförande och avslut.

Som person är du ansvarsfull, självgående, analytisk och har förmågan att driva och entusiasmera kollegor och leverantörer. Du vet att god struktur är a och o för ett lyckat projektarbete. Du är kommunikativ med förmåga att förankra och skapa förståelse och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är affärsmässig i upphandlingar och under projektgenomförande.

Du uttrycker dig flytande i det svenska- och engelska språket, såväl i tal- som i skrift. Du har B-körkort.

Sök tjänsten

Om du tror att du är vår nästa medarbetare, ansök redan idag! Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Värmevärden samarbetar med Talentor Sweden i denna rekrytering. För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Kristina Peltola, Rekryteringskonsult: kristina.peltola@talentor.com 0739948841. Länk till annonsen hittar du här.

Vi ser fram emot din ansökan!