Är du civilingenjör och har kunskap inom värmeproduktion? Nu söker vi en projektingenjör med ansvar för utförande av lönsamhetsberäkningar i våra anläggningsprojekt. Som projektingenjör kommer du att arbeta vid enheten för Anläggningsutveckling och projektledning.

Om tjänsten

I rollen som projektingenjör vid enheten Anläggningsutveckling och projektledning kommer du att vara delaktig i anläggningsprojekt som ingår i energileveransaffärer till industrikunder och anläggningsutvecklingsprojekt där befintlig fjärrvärmeproduktion ersätts, eller byggs om, ur ett långsiktigt perspektiv.

Som projektingenjör ansvarar du för processer, verktyg och underlag för lönsamhetsbedömningar övergripande och därtill ansvarar du även i enskilda anläggningsutvecklingsprojekt för utförande av lönsamhetsberäkningar. Du kommer även i bedömningar och analyser att samarbeta med projektledare och övriga intressenter.

Arbetsuppgifterna i korthet:

  • Utförande av lönsamhetsberäkningar inför beslutspunkter i samtliga faser av pågående anläggningsutvecklingsprojekt samt inför beslut om initiering av projekt enligt Värmevärdens beslutsprocess. Redovisning av slutsatser och beräkningsresultat ingår som en central del i beräkningsprocessen.
  • Utveckling av processen för lönsamhetsberäkningar och tillhörande beräkningsmodell.
  • Samordning med övriga enheter, och inom projekten, för att ta fram data och underlag till lönsamhetsberäkningarna.
  • Biträdande projektledare/projektledningsstöd i pågående projekt.

Vem är du?

Vi tror att du är civilingenjör, gärna med energi/projektinriktning eller har motsvarande erfarenhet. Du har kunskap om hur värmeproduktion fungerar och har en god förmåga att göra rimlighetsbedömningar av beräkningsresultat. Du är kommunikativ och du kan på ett lättförståeligt sätt redovisa slutsatser och beräkningsresultat.

Vi ser att du har ett starkt intresse av att jobba med projektledning och erfarenhet av projektarbete är meriterande. Som person är du organiserad, analytisk och bra på att samarbeta. Du är mycket strukturerad och har väldigt goda kunskaper i Excel. 

Du uttrycker dig flytande i det svenska- och engelska språket, såväl i tal- som i skrift. Du har B-körkort.

Sök tjänsten

Om du tror att du är vår nästa medarbetare, ansök redan idag! Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Värmevärden samarbetar med Talentor Sweden i denna rekrytering. För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Kristina Peltola, Rekryteringskonsult: kristina.peltola@talentor.com 073 994 88 41. Länk till annonsen hittar du här.

Vi ser fram emot din ansökan!