Om tjänsten

Som drift- och underhållschef kommer du ingå i Drift och Underhåll Sverige och rapportera till produktionschefen för Norrland. Du har det övergripande ansvaret för anläggningarna och är ansvarig för respektive orts långsiktiga utveckling med avseende på kapacitet, driftsäkerhet och effektivitet. För att nyttja anläggningarnas fulla potential och skapa positiva resultat, analyserar du verksamheten, arbetar fram förbättringar tillsammans med personalen och följer upp dessa.

I ledarskapet ligger stort fokus på att utveckla sina medarbetare och leda gruppens arbete med att ständigt utveckla processerna som i sin tur verkar för en förbättring av anläggningarna.

I rollen som Drift- och underhållschef ansvar du för driftområdets
• Personal – och arbetsmiljöfrågor
• Styrning och optimering av produktionsanläggningar
• Förebyggande och avhjälpande underhållsplanering på kort och lång sikt
• Resultatuppföljning och måluppfyllnad enligt verksamhetsplan
• Implementering av gemensamma processer och arbetssätt och vara en del i ständiga förbättringar av dessa.
• Kortsiktig bränsleplanering och säkerställa att den är optimerad utifrån den långsiktiga planeringen.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Drift- och underhållschef ser vi att du som person både är värderingsstyrd och processorienterad. Arbetet kräver god struktur, kommunikation och en förmåga att växla mellan det mer strategiska och det operativa. Du är van att arbeta självständigt, fatta egna beslut och ha en egen drivkraft för att nå resultat. Du drivs av att ständigt vilja förbättra och utveckla medarbetare, processer och verksamheten på lång sikt. Här trivs du som är en entusiasmerade ledare och som tycker om att coacha ditt team framåt.

Vi tror att du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör och har tidigare erfarenhet från chefsroller och/eller förändringsarbete. Tidigare erfarenheter av att driva energianläggningar är meriterande.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och innehar B-körkort.

Sök tjänsten

I denna rekrytering samarbetar Adven/Värmevärden med Poolia. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Poolias hemsida. Vid frågor kontaktar du Linus Blixt på Poolia, tfn 073-344 71 79 eller mejl linus.blixt@poolia.se.

Välkommen med din ansökan!