Sedan 2013 är Jonny Östling kundansvarig för våra kunder i södra Norrland, men det är långt ifrån hans första roll på Värmevärden. Ända sedan Jonny tog studenten från styr- regler- och elteknikprogrammet som 19-åring har han arbetat inom verksamheten.

Först arbetade Jonny ute på nätet med mätningar och underhåll, sedan inom underhållsarbete på driftavdelningen innan han blev drift- och underhållschef i Hofors. Under några år när Fortum ägde värmeverket i Hofors hade Jonny även ansvar för fjärrkyla och mindre fjärrvärmeanläggningar i Stockholmsområdet.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det bästa som kundansvarig är mötet med olika människor – jag träffar villakunder ena timmen och företag den andra. Jag uppskattar även att det finns goda utvecklingsmöjligheter inom både företaget och branschen. Det är en spännande bredd som ger nyttiga perspektiv.

Vad är ditt klimatbidrag?

Att jag arbetar inom en hållbar bransch. Givetvis sopsorterar jag och har blivit mer och mer miljömedveten om mina val i vardagen. Exempelvis har jag och min fru nyligen minskat vårt boende – nu bor vi i vår energisnåla sommarstuga på 50 m3.

Vad gör du på fritiden?

Jag är gammal hockeyspelare och brukar köra lite veteranhockey som motion. Jag har även spelat golf sedan tonåren och spelar fortfarande några gånger varje vecka, just nu ligger mitt handikapp på sex. Annars är vi mycket i fjällen där vi har en husvagn uppställd. Vår jakthund älskar att vara med när vi åker skidor och är en bra draghjälp förutom i backarna – då rullar han sig hellre i snön för att jag är för långsam.