Jonny Östling

Kundansvarig på Värmevärden sedan 2013

Vad gjorde du tidigare?

Jag har haft olika roller inom verksamheten ända sedan jag var nitton och gick ut styr- regler- och elteknikprogrammet. Först jobbade jag ute på nätet med mätningar och underhåll, sedan inom underhållsarbete på driftavdelningen innan jag blev drift- och underhållschef. Under några år när Fortum ägde oss hade jag även ansvar för fjärrkyla och mindre fjärrvärmeanläggningar i Stockholmsområdet.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det bästa som kundansvarig är mötet med olika människor – jag träffar villakunder ena timmen och företag den andra. Jag uppskattar även att det finns goda utvecklingsmöjligheter inom både företaget och branschen. Det är en spännande bredd som ger nyttiga perspektiv.

Vilket är ditt klimatbidrag?

Att jag arbetar inom en hållbar bransch. Givetvis sopsorterar jag och har blivit mer och mer miljömedveten om mina val i vardagen.

Vad gör du på fritiden?

Jag är gammal hockeyspelare och brukar köra lite veteranhockey som motion. Jag har även spelat golf sedan tonåren och spelar fortfarande några gånger varje vecka, just nu ligger mitt handikapp på sex. Annars är vi mycket i fjällen där vi har en husvagn uppställd. Vår jakthund älskar att vara med när vi åker skidor och är en bra draghjälp förutom i backarna – då rullar han sig hellre i snön för att jag är för långsam.

Stefan Jägerhill

Kundansvarig på Värmevärden sedan 2019

Vad gjorde du tidigare?

Jag började på företaget år 2000, som då ägdes av Birka Energi. Min första tjänst var driftingenjör i tre år på Örebro kartongbruk, som ingick i Birka Energi. Sedan blev jag driftchef i cirka nio år med ansvar för Hällefors och Ljusnarsbergs fjärrvärmeanläggningar, och lite senare tillkom Kristinehamns fjärrvärmeverk. 2010 bytte jag till utvecklingsingenjör för anläggningarna i region väst, och från 2017 jobbade jag centralt med större projekt och strategiska investeringar.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Att jag har kunnat utvecklas och byta roller inom företaget. I min nuvarande tjänst är det att få träffa så många positiva kunder som verkligen uppskattar produkten. Det är ett flexibelt uppdrag som passar mig väl eftersom jag är serviceinriktad som person.

Vilket är ditt klimatbidrag?

Där jag kan påverka genom mina val så gör jag det. Jag handlar till exempel alltid ekologiskt och köper alltid svenskt kött.

Vad gör du på fritiden?

Träning, som styrketräning och cirkelpassträning, är mitt största intresse. Jag tycker också att det är kul att bygga och snickra.

Aron Nilsson

Kundansvarig på Värmevärden sedan 2020

Vad har du gjort tidigare?

Jag är uppvuxen i Oskarshamn och började min energibana redan där inom kärnkraften. Sedan har jag flyttat till Västerås och utbildat mig till civilingenjör inom hållbara energisystem. Efter min examen har jag uteslutande jobbat inom försäljning kopplat till hållbara energilösningar. Senaste åren har jag jobbat inom solenergi, där jag varit ansvarig för försäljningen inom en viss region och fungerat som en länk till företagets återförsäljare.

Vilket är ditt klimatbidrag?

Mitt arbete är mitt stora bidrag – jag har levererat många hållbara energisystem till kunder. Annars så kör jag hybridbil och försöker göra det jag kan i vardagen.

Vad gör du på fritiden?

Aktiemarknaden är mitt stora intresse så det blir många timmar i veckan som jag lägger på det. Annars gillar jag att styrketräna, umgås med min sambo och att resa.