Ett glatt gäng ungdomar samlades till invigningen av Hudiksvalls andra Legal Wall – En konstvägg där alla som vill kan få utlopp för sina konstnärliga ådror på ett lagligt sätt. På invigningen växte det snabbt fram konst i varierande stilar av både nybörjare och mer erfarna graffitikonstnärer.

Konstväggen är ett samarbete mellan Värmevärden och två av våra fjärrvärmekunder, Hälsinglands Fastighetsbyrå och Skålbo Förvaltning. De var drabbade av klotter och i stället för att bli arga, funderade de över hur de kunde göra något positivt för ungdomarna. Fredrik på Skålbo Förvaltning och Ann-Sofie på Fastighetsbyrån kontaktade oss och frågade om vi hade något bra ställe där ungdomar skulle kunna måla graffiti. Vi ordnade en vägg i anslutning till vår anläggning PC Kotorget som ligger centralt i Hudiksvall.

Väggen kommer att vara öppen för alla att måla på och säkert kommer motiven att variera kontinuerligt. Vi hoppas att konstväggen ska uppskattas av såväl ungdomar som av medborgare då den gör en annars relativt tråkig vy över en viktig samhällsresurs (vår panncentral), lite snyggare och roligare.

Den senaste tiden har graffiti fått mer laglig plats i Hudiksvall. Den första konstväggen tillhör kommunen och öppnades vid Läroverket i april.

 

Bild: Fotograf Philippe

Se fler nyheter