Det talas om hållbarhet överallt; tidningar, tv, företagsredovisningar, hemsidor, sociala medier m.m. Även vi på Värmevärden har börjat använda ordet hållbarhet i större utsträckning för att det tydligt ska synas att även vår organisation jobbar för de frågorna. Men egentligen är det inte ordet som är det viktiga, utan handlingarna. Fjärrvärmen som produkt är i grunden en hållbar produkt som tar till vara på energi som annars skulle gå till spillo och gör värme av det – istället för alternativet som många gånger är deponi av avfall eller bortkyld värme. Vår verksamhet har under flera år arbetat för att öka våra spillvärmesamarbeten, göra värme av avfall och investera i lösningar som sänker våra totala utsläpp på orterna som vi verkar. Det är hållbara handlingar, inte ord!

Julen är en tid för gemenskap, att få dela med sig och att sprida glädje. Det kan uppnås utan att ge varandra gåvor såsom ficklampor, filtar och stekpannor. Förra året startade vi en ny tradition – att skänka pengar till välgörande ändamål riktade mot barn, istället för att ge give-aways till kunderna som kom på våra höstmöten. En gåva som uppskattades av kunderna. I år har vi startat ytterligare en ny tradition – medarbetarnas julklapp omvandlas till pengar som vi sedan, efter omröstning, skänker bort. Pengarna vill vi ska gå till en organisation som arbetar med viktiga samhällsfunktioner precis som vi. Med två hållbara handlingar har vi i juletid skapat gemenskap, delat med oss och spridit glädje.

De två organisationerna som i år fått julgåvorna är Barncancerfonden och WaterAid. Barncancerfonden vars arbete bekämpar barncancer och ger vård och stöd till drabbade familjer. Samt WaterAid vilka borrar brunnar och installerar vattensystem i världens fattigaste samhällen. Med det, önskar vi våra kunder och samarbetspartners en God Jul och ett Gott Nytt år! Tillsammans genom fjärrvärmen gör vi varje år massor av hållbara handlingar som inte alltid uttrycks i ord, men som alltid gör nytta på riktigt!

 

Julledighet under jul-och nyårshelgerna

Du som kund kan alltid känna dig trygg med att värmen levereras till dig dygnet runt, året runt. Även om helgerna kommer så finns det alltid någon hos oss som bryr sig och jobbar för att du ska ha det varmt under din ledighet. Därför finns vårt journummer dit du kan göra din felanmälan dygnet runt, tel. 0200-75 16 66.

Vår växel och kundservice har i år julstängt den 21-29 december men finns återigen tillgängliga den 30 december. Då är du varmt välkommen med dina frågor.

Se fler nyheter