Mätning och fakturering

En mätare är installerad i anslutning till din fjärrvärmecentral. Denna mätare registrerar varje gång du använder den värme vi tillhandahåller, exempelvis när du öppnar kranen för att få varmvatten eller fastigheten kräver värme för att upprätthålla den temperatur du har valt. Denna energianvändning registreras i mätaren som MWh, men då energianvändningen i ett småhus är relativt liten, så omvandlar vi det till kWh (1 MWh = 1000 kWh) när vi fakturerar dig. På så vis blir det enklare för dig att jämföra din värmeförbrukning med exempelvis din elförbrukning.

Förutom din använda energi innefattar priset på fjärrvärme även en fast del, vilket är en årskostnad som vi delar upp och fakturerar per månad för att underlätta för dig som kund. Den fasta delen möjliggör för oss att underhålla den fjärrvärme som vi levererar till dig samtidigt som vi kan investera i teknik på våra anläggningar som leder till ett hållbart och resurseffektivt energisystem som ger minimal påverkan på miljön.

Prislista småhus 2022

Här kan du ladda ner prislistorna för fjärrvärme som gäller under hela 2022. Välj det bolag du tillhör för att se din utskickade prislista.

Kristinehamns Värme AB (Ort: Kristinehamn)

Värmevärden Säffle AB (Ort: Säffle)

Värmevärden AB (Ort: Avesta, Delsbo, Grums, Hudiksvall, Hällefors, Iggesund, Kopparberg, Nynäshamn, Stora Vika, Stöllet, Sörforsa, Torsby & Ösmo)

Värmevärden i Hofors AB (Ort: Hofors)

Värmevärden Siljan AB (Ort: Leksand & Insjön)

Värmevärden Siljan AB (Ort: Rättvik, Boda & Vikarbyn)

Kostnadsredovisning 2022

Nedan återfinns även kostnadsredovisningen utifrån krav från Energimarknadsinspektionen.

Kristinehamns Värme AB (Ort: Kristinehamn)

Värmevärden AB (Ort: Avesta, Delsbo, Grums, Hudiksvall, Hällefors, Iggesund, Kopparberg, Nynäshamn, Stora Vika, Stöllet, Sörforsa, Torsby & Ösmo)

Värmevärden Siljan AB (Ort: Leksand och Insjön)

Värmevärden Siljan AB (Ort: Rättvik, Boda och Vikarbyn)