Vår prismodell gör det möjligt för dig som kund att genom ett ändrat beteende eller energisparåtgärder i fastigheten påverka dina kostnader för uppvärmningen. Då energianvändningen mäts per timme kan en åtgärd visa sig så snabbt som timmen efter att den är utförd, vilket du kan följa på Mina sidor.

Så här fungerar det

Energianvändning registreras i mätaren timvis. Ni betalar ett pris för energin upp till en vald baskapacitetsnivå (basenergi). För energi som tas ut utöver den valda nivån (spetsenergi), betalas ett högre pris. Som kund väljer ni själva er kapacitetsnivå, alltså vid vilken effektnivå (kWh/h) som spetsenergipris skall börja betalas. Ni betalar för baskapaciteten i kr/kW, där priset stegvis blir lägre vid högre vald nivå. Baskapaciteten väljs i samband med varje nytt kalenderår och gäller 12 månader i taget.

Ni har i fortsättningen mycket goda möjligheter att, genom förändrat uttagsmönster, påverka kostnaden för energiinköpen.

För att få en närmare förklaring kan vi med fördel träffa er och beskriva modellen samt ge tips och råd om hur ni som kund kan påverka era kostnader. Vänligen kontakta er kundansvarig för att boka in ett möte.

Fastighetens årsenergibehov
Prislista för företag 2020

Här kan ni ladda ner prislistorna för fjärrvärme som gäller under hela 2020. Välj er ort nedan. Observera att alla priser är redovisade exklusive moms.

Avesta

Grums

Hofors

Hudiksvall, Delsbo, Iggesund, Sörforsa

Hällefors, Grythyttan, Kopparberg

Kristinehamn

Leksand, Insjön

Nynäshamn

Rättvik, Boda, Vikarbyn

Stora Vika, Ösmo

Säffle

Torsby, Stöllet

Byggvärme

Välj bolag nedan. Observera att alla priser är redovisade exklusive moms.

Kristinehamns Värme AB

Säffle Fjärrvärme AB

Värmevärden AB

Värmevärden i Hofors AB

Värmevärden i Nynäshamn AB

Kostnads­redovisningar 2020

Nedan återfinns kostnadsredovisningar för flerbostadshus och lokaler utifrån krav från Energimarknadsinspektionen.

Avesta

Grums

Hofors

Hudiksvall, Delsbo, Iggesund, Sörforsa

Hällefors, Grythyttan, Kopparberg

Kristinehamn

Nynäshamn

Säffle

Stora Vika, Ösmo

Torsby, Stöllet