Vid Öppet hus i Hudiksvall den 23 november hade vi nöjet att träffa ca 250 Hudiksvallsbor och kunder. Av dessa var det en liten tjej och ett par som utmärkte sig lite extra.

I den första guidade turen för dagen följde Klara, 3,5 år, med sin pappa David. De hade läst om vårt Öppet hus i tidningen och för dem var det viktigt att lära barnen om hur ca 7000 hushåll i Hudiksvall värms upp med hjälp av fjärrvärme. Efter att ha fått på sig hjälm och väst frågade Klara ”Ska jag jobba här?”– vilket utlöste ett härligt och glatt skratt i gruppen. Jag förklarade att alla i den guidade turen var tvungna att ha hjälm och väst av säkerhetsskäl. Därefter övergick hon till att klättra på staketet utanför entrén.

Bild 4IMG_0147

Under den guidade turen hade jag och en drifttekniker turen att få förklara för Klara och David om hur fjärrvärme fungerar och hur vi i Hudiksvall även kan producera el. Tre dagar efter besöket fick vi en bild skickad av pappa David – besöket hade gjort intryck på Klara som hemma hade byggt ett kraftvärmeverk med klossar.

Klara 3,5 ar

Paret som också utmärkte sig lite extra, var Berndt och Christina Nordberg. Innan de gick in för att lyssna till vår presentation berättade Berndt för mig att de hade varit kunder hos oss nästan lika länge som fjärrvärmen funnits i Hudiksvall. Under tiden som presentationen pågick letade jag upp paret i vårt system och kunde konstatera att de hade varit kunder hos oss i 38 år! Detta valde vi att uppmärksamma när presentationen var klar och de fastnade på bild tillsammans med regionchef, Per Persson.

IMG_0210

 

Stort tack än en gång för att ni besökte vårt Öppet hus.

Therese Karlsson
Kommunikatör på Värmevärden

Se fler nyheter