Det byggs för fullt i landet och inte minst i våra regioner. Intresset för fjärrvärmen är större än på länge och för tillfället för vi flertalet diskussioner på våra orter bl.a. i Avesta, Hudiksvall, Nynäshamn och Hällefors. Förhoppningen är att fler väljer att investera i den trygghet som fjärrvärmen innebär. Pågående projekt just nu där fjärrvärme snart kommer värma elever och boende:

 

Nybygge vid Klockarhagsskolan i Hällefors

KlockarhagsskolanHallefors

I april togs första spadtaget till det första nybygget för Hällefors Bostads AB på 25 år. Antalet elever på Klockarhagsskolan har ökat och för att tillgodose behovet byggs nu ca 490 kvm skola, fördelade på 6 klassrum. I förlängningen ska lokalerna kunna konverteras till 55+ boende om barnantalet sjunker. Enligt planerna ska lokalerna stå klara till skolstarten i höst. Vill du läsa mer om det första spadtaget? Se Nerikes Allehandas hemsida.

 

Kvarteret Enen i Torsby etapp 1

TorsbyBostaderEnenhusTorsby

I mars skrev vår säljare i Väst, Vivianne Pettersson, kontrakt med Håkan Laack, VD för Torsby Bostäder AB. Kontraktet gäller det nya området kvarteret Enen som de redan påbörjat i Torsby. Området ligger nära skogen och Valbergets fritidsområde där även Sveriges enda skidtunnel finns. Det är framför allt mindre lägenheter som byggs och efter sommaren ska första huset, av sex, stå färdigt – boende till framtida skidåkare kanske? Läs mer om kvarteret Enen och nybyggnationen på Torsby Bostäders hemsida.

 

Annexgatan i Avesta

Är ännu i sin linda men kontrakt är skrivet med Gamla Byn AB om ytterligare en hyresfastighet som ska värmas med fjärrvärme.

Se fler nyheter