Under två månader har svenskarna genom spelet ”Ad-cycler”, framtaget av Svensk Fjärrvärme, kunnat återvinna annonser på internet och därigenom skänkt värme till någon som fryser. Varje gång användaren dragit bort en annons från en reklamfylld webbsida har den omvandlats till kilowattimmar som nu alltså skänks som pengar till Sveriges Stadsmissioners verksamhet för hemlösa.

– Vi är väldigt stolta över att kunna stötta Stadsmissionens verksamheter, som når dem som kanske behöver värme allra mest. Att vi samtidigt kunnat berätta om styrkan med fjärrvärme – att vi värmer varandra med det som annars skulle gått till spillo – ser vi som en extra bonus, säger Annika Johannesson, kommunikationschef på Svensk Fjärrvärme.

På Klaragården, som ligger i centrala Stockholm, överlämnades torsdag den 27/3 100 000 kr till Sveriges Stadsmissioners verksamhet för hemlösa. Pengarna, som överlämnades i form av en värmande filt, kan värma på flera sätt i de olika verksamheterna inom Sveriges Stadsmissioner. Som exempel kan 100 000 kr räcka till:

  • 1 000 matkassar med det allra nödvändigaste.
  • 5 000 ordentliga luncher för personer som lever i akut hemlöshet.
  • 55 555 duschar à 5 minuter.
  • 660 nätters drivmedel för Stockholms Stadsmissioners Nattjoursbil.
  • Driften av Klaragården under drygt 5 dygn.

– Gåvan från svenska folket genom Svensk Fjärrvärme är till mycket stor hjälp i vårt arbete med människor i utsatta situationer. Vi är väldigt tacksamma över att de har valt att ge just oss lite värme! Säger Sara Herring, kommunikatör på Sveriges Stadsmissioner.

 

Läs hela pressmeddelandet på Svensk Fjärrvärmes hemsida.

Se fler nyheter