Att återvinna reklam är inget nytt. Vanlig pappersreklam lämnar du säkert i pappersåtervinningen. Men nu kan du också göra det på internet, med Svensk Fjärrvärmes digitala annonsåtervinnare: Ad-cycler.

 

Idén med fjärrvärme är att ta vara på det som ingen längre vill ha eller behöver – och omvandla det till värme. Ad-cycler bygger på samma idé. Fast här är det webbannonser, istället för exempelvis träflis eller hushållssopor, som omvandlas till värme. Värmen skänks sedan till Sveriges Stadsmissioners olika verksamheter så att värmen kan gå till dem som behöver den allra mest. Nämligen Sveriges hemlösa.

Ad-cycler är ett bokmärke som du hämtar du på Vi värmer varandras hemsida. Där kan du också se en film om tjänsten och läsa mer om hur du gör för att sätta igång.

 

Ad-cycler är både enkel och rolig att använda. Fäst bokmärket i ditt bokmärkesfält. När bokmärket är aktiverat på en webbsida kan du ta tag i en annons med hjälp av muspekaren och släppa den i det lilla värmeverket som syns i nedre högra hörnet på sidan. Eftersom Ad-cycler fungerar som ett spel också, kan du samla poäng och medaljer och tävla med andra återvinnare om en plats på topplistan.

 

Så sätt igång och återvinn annonser – och skänk värme till dem som behöver det mest!

 

Se fler nyheter