I söndags (23/11) öppnade vi portarna på KVV Djuped i Hudiksvall och välkomnade kunder, närboende, förbipasserande m.fl. in till oss för att fira fjärrvärmens 40 år i Hudiksvall. Ett gediget schema var satt med start kl. 10 och vi hade knappt hunnit bli klara med att blåsa upp alla ballonger innan de första besökarna dök upp.

Under dagen kunde besökarna välja mellan att gå en guidad tur – presenterad av vår skift-och driftpersonal. De kunde lyssna till regionchefen, Per Persson, som presenterade den fantastiska förändring som skett i Hudiksvall – från att ha eldat med olja till att idag vara till 99% framställd av förnybara bränslen (rester från skogsindustrin i närområdet). KomTek hade en utställning där barnen kunde pyssla medan föräldrarna ställde frågor om sin fjärrvärmecentral. Runt lunchtid fylldes kåtan utanför verket med folk då Julle United serverade hamburgare, glögg och pepparkakor samtidigt som Janne Krantz sjöng och berättade historier framför en öppen eld. Det blev ett värmande avbrott för dem som gått tipspromenaden kring verket.

Guidad tur på verket.Regionchefen presenterar bränsleanvändningen genom åren.Hälsingekåtan spred värme i kylan.Hamburgare serverades till alla besökare.Janne Krantz sjöng och berättade historier.KomTeks illustration av fjärrvärme.

För muspekaren över bilden för bildtext och klicka på bilden för att se den i större format. 

När klockan började närma sig 15:00 hade vi fortfarande några tappra besökare kvar och vi kunde konstatera att vi hade haft närmare 250 st besökare under våra 5 timmar med Öppet hus.

Ett stort tack till alla er som besökte oss – vi hoppas att ni fann besöket både trevligt och informationsrikt! Frågor och svar från tipspromenaden hittar du här.

Se fler nyheter